Menu

Corona update deel 2

Geplaatst: 29-03-2020

Op vrijdagmiddag 27 maart 2020 is er door de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond besloten om het aanbieden van recreatief nachtverblijf te verbieden. Per direct dienden de campings, vakantieparken en jachthavens te sluiten. Deze maatregel geldt vooralsnog tot 10 mei.

Gemeente Westvoorne staat achter dit besluit. Omdat er veel vaste standplaatsen zijn op de campings in Westvoorne heeft burgemeester Peter de Jong een dringende oproep gedaan aan eigenaren van campings en vakantieparken in Westvoorne. Hij verzoekt hen dringend om maximaal 25% van de vaste standplaatsen in gebruik te hebben. Aan de eigenaren is gevraagd om maandag 30 maart met een plan van aanpak te komen om hieraan gehoor te geven. Mochten zij hier niet aan voldoen dan zullen aanvullende maatregelen volgen. 

Ons plan van aanpak:

-          Toiletgebouw wordt afgesloten. Het legen en spoelen van het chemisch toilet buiten het sanitairgebouw blijft natuurlijk wel mogelijk.

-          Alle boekingen op de toeristische plaatsen en verhuuraccommodaties worden tot 10 mei geannuleerd.

-          We hebben onder onze vaste gasten geïnventariseerd wie er in de periode tot 10 mei onafgebroken op de camping wenst te verblijven en daarbij komen we op een aantal van maximaal 15 vaste gasten, ruimschoots onder de 25 %.

-          Aan de gasten die daar geen gebruik van maken dringen we er op aan het bezoek aan de camping tot een absoluut minimum te beperken en doen wij het dringende verzoek  ons vooraf te informeren indien zij overdag een bezoek aan de camping willen brengen voor onderhoud of reparatie. Zo kunnen wij bepalen of de toestroom naar de camping niet te groot wordt en daar in sturen.

-          Er zijn 2 á 3 seizoenplaatsen die worden gebruikt door arbeidsmigranten. Deze hebben hun eigen chemisch toilet en maken geen gebruik van de douches.

-          Bezoek en visites  zijn niet toegestaan.

-          Het beperkte aantal gasten wat gaat blijven dient te allen tijde 1,5 mtr afstand te houden en zo veel mogelijk op hun eigen perceel te verblijven. Geen bezoek aan stranden en natuurgebieden.

-          De toegang tot de receptie is gesloten. Communicatie met de gasten gebeurt telefonisch of via de intercom (waarvan het knopje met grote regelmaat gedesinfecteerd wordt).

De burgemeester doet deze dringende oproep om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mensen die reizen vergroten de kans op verspreiding van het coronavirus. Daarnaast is een belangrijke reden dat er onvoldoende zorgcapaciteit is in de regio om ook toeristen te kunnen behandelen, mochten zij besmet zijn of raken met het coronavirus. 

 Burgemeester Peter de Jong: “Normaal gesproken zien we toeristen en dagjesmensen graag komen naar ons mooie gebied. Maar nu is dat niet verantwoord om te doen. Wanneer deze bizarre situatie voorbij is, is iedereen natuurlijk weer van harte welkom in ons prachtige gebied.”

 

 

 

 

Nieuws overzicht

Uw eigen stekje op camping Gorshoeve?

Vakantie, vakantie, vakantie wanneer u dat wil. Check onze vaste stekkies die te koop staan!

te koop