Menu

Cultuursnuiven

Cultuurliefhebbers opgelet! U heeft nog nooit zo'n diverse aanbod aan culturele uitstapjes bij elkaar gezien. 

Houdt u van cultuur en is een vakantie zonder een bezoek aan een van de culturele hoogstandjes in de omgeving geen geslaagde vakantie? Dan helpen wij u natuurlijk graag een handje opweg met een paar tips.

Omgeving overzicht

Droogdok Jan Blanken

Droogdok Jan Blanken is al ruim 200 jaar oud en maakt dus een belangrijk deel uit van de maritieme geschiedenis van Hellevoetsluis. Het is zelfs het oudste, werkende stenen droogdok van Europa!

In het bezoekerscentrum vindt u veel interessante informatie over de historie van de ontwerper van het dok Jan Blanken en de impact van zijn werk. De kleintjes kunnen zich ook vermaken met leuke digitale dokspelletjes!

Bezoek website

Deltapark Neeltje Jans

Neeltje Jans is een plek waar natuur, cultuur en techniek in elkaar overvloeien. Leer de wereldberoemde deltawerken van heel dichtbij kennen, ontdek de schitterende (mossel)onderwaterwereld van de Oosterschelde, laat je overdonderen door de zeehondenshow of ga nóg een stapje verder en maak kennis met de grote giganten van de oceaan; de walvis!

Bezoek website

Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen staat voor verbeelding, inspiratie en creativiteit. Het is een eigenzinnig en karakteristiek museum. De buitenkant oogt erg industrieel. De vraag die als een rode draad door de geschiedenis van het museumgebouw loopt is: "Hoe kan architectuur de beleving van kunstwerken versterken?" 

Het museum staat vol met inspirerende en innovatieve tentoonstellingen. Deze lopen uiteen van oude schilder- en beeldhouwkunst tot moderne, hedendaagse en toegepaste kunst. Bezoekers zijn vaak verrast door de rijkdom en veelzijdigheid van de collectie.

Bezoek website

FutureLand

Dichter bij een van de modernste havens kunt u niet komen! Laat u overrompelen door de enorme bouwwerken om u heen. Een erg bijzondere ervaring! Ook het uitzicht op Europa's slimste terminal vanaf het Panorama Deck is indrukwekkend. 

Uiteraard mag een rondrit of rondvaart door het nieuwste havengebied van Rotterdam ook niet ontbreken!

Bezoek website

Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam, is een modern in het oog springend gebouw. Het innovatieve museum is een echte must see in Rotterdam! U kunt hier een ruim aanbod aan grote en kleine tentoonstellingen tegelijkertijd bezichtigen.

De exposities in de Kunsthal lopen uiteen van hedendaagse kunstwerken, vernieuwende ontwerpers, oude meesters, pakkende foto's en vergeten culturen. 

Nieuwe Luxor Theater

Beleef een bijzonder avondje uit. Stap het grote amusementstheater in Rotterdam binnen en geniet van het veelzijdige theateraanbod voor jong en oud. 

Meerdere dagen per week worden er korte en langlopende voorstellingen getoond. Veelal zijn dit grootschalige producties, bestaande uit musical, show, kleinkunst, theaterconcerten, opera, circus en dans.

Bezoek website

Binnenhof

Het Binnenhof in Den Haag is vrijwel altijd gratis toegankelijk voor publiek. Via het beroemde toegangspoortje op het historische Binnenhof stap je midden in het hart van onze democratie. 

ProDemos organiseert diverse rondleidingen door de verschillende beroemde gebouwen op het Binnenhof. Betreed bijvoorbeeld de historische trappen van de Ridderzaal en aanschouw de troon waarop Koning Willem-Alexander, traditiegetrouw, de Troonrede voorleest tijdens Prinsjesdag.

Bezoek website

Koeiesteyn

Koeiesteyn antiek & vintage in Rockanje is een leuke combinatie van een winkel en expositieruimte. Er wordt antiek & brocante, vintage & retro verkocht in alle soorten en maten. Echt iedereen kijkt zijn ogen uit met het grote, uiteenlopende assortiment van spullen. Struin ook lekker de winkel door op zoek naar verborgen schatten en unieke spullen voor in huis. Koeiesteyn ligt vlakbij het strand en er kan gratis worden geparkeerd.
Bezoek website

De Koffieleut

Voor de echte koffieliefhebbers hebben we een leuke tip. Bezoek De Koffieleut in Rockanje en verbaas u over de vele oude koffiemolens, koffiekannen en koffiekopjes in alle maten en kleuren. Natuurlijk kunt u ook een heerlijk kopje koffie, thee of fris drinken, met wat lekkers erbij, zowel binnen als buiten. De gezellige, gemoedelijke sfeer geven De Koffieleut een heel eigen karakter. 

Bezoek website

In den halve maan

Museum 'In den halve maan' is vast één van de kleinste museums in Nederland. Maar daardoor zeker niet minder leuk. In een viertal kamers vindt u een mooie verzameling van spullen. In het cafeetje kunt u allerlei artikelen bekijken op het gebied van drank en rookartikelen. In de kruidenierswinkel staat een bonte verzameling blikken en verpakkingen van toen. Dan is er ook nog een hoedenzolder en een nostalgisch winkeltje met heerlijk Oudhollandsch snoep.

Bezoek website

Uw eigen stekje op camping Gorshoeve?

Vakantie, vakantie, vakantie wanneer u dat wil. Check onze vaste stekkies die te koop staan!

te koop