Menu

De Duinen van Voorne

Een van de mooiste plekken waar u helemaal tot rust kunt komen. De Duinen van Voorne liggen ten westen van het dorp Oostvoorne en worden gerekend tot de mooiste natuurgebieden van Europa. Door het duingebied zijn prachtige wandelroutes uitgezet. De duinen zijn zeer gevarieerd en bestaan uit struwelen, duinmeertjes, stuifduinen, duingraslanden en bossen.

Ontdek het duinlanschap wandelend

Als gevolg van deze variatie leven hier veel verschillende dier- en vogelsoorten zoals reeën, lepelaars en blauwe reigers. Het fraaie duinlandschap is al wandelend het best te bezichtigen. De natuurorganisaties 'Het Zuid-Hollands Landschap' en 'Natuurmonumenten' hebben schitterende wandelroutes door de duinen uitgezet met veel uitkijkpunten en informatie over de bezienswaardigheden.

Bezoekerscentrum Tenellaplas

Het Bezoekerscentrum Tenellaplas biedt uitgebreide informatie over het duingebied. U kunt hier een vaste tentoonstelling over het ontstaan van het gebied, de rijkdom aan planten, vogels en andere dieren bekijken. Ook is er een winkeltje in het bezoekerscentrum gevestigd, waar veel natuurartikelen verkrijgbaar zijn. 

De Duinhuisjes op de grens van Oostvoorne en Rockanje vormen een uniek openluchtmuseum. U kunt hier drie typische duinboerderijen bezichtigen die door vrijwilligers in hun oorspronkelijke staat zijn teruggebracht.

  1. De Duinen van Voorne

Omgeving overzicht

Uw eigen stekje op camping Gorshoeve?

Vakantie, vakantie, vakantie wanneer u dat wil. Check onze vaste stekkies die te koop staan!

te koop