Menu

Mildenburgbos

Het Mildenburgbos is een van de oudste en bekendste bossen. Het bos grenst aan de woonkern van Oostvoorne en is toegankelijk voor het publiek. Het landgoed Mildenburg is in de loop van de 18e eeuw aangelegd en uitgebreid door de familie Van Leyden-Van Leeuwen. Het bestond toen uit een barokke tuin met grote rechte lanen, een doolhof, een theekoepel en enkele beelden. Om het landgoed productief te maken was een groot deel in gebruik als hakhoutbos.

Mooie wandelroutes

In dit natuurgebied van het Zuid-Hollands Landschap zijn mooiewandelroutes uitgezet over lange eikenlanen, door een beukenbos, over duinen en langs een stinsenplantentuin. Het landgoedhuis is afgebroken en de tuin is verwilderd. In het landgoed zijn nog wel de oude lanen in stand gehouden. Ook staat er nog een groepje oude linden.

De weide onder de bomen is ieder voorjaar prachtig gekleurd door de talloze stinseplanten. Een oud beukenbos vormt de overgang van het landgoed naar een binnenduinbos. Vanaf een hoge duin heeft u een schitterend uitzicht op het Groene Strand en het Oostvoornse Meer.

De Wielewaalroute is een gemarkeerde wandelroute van 2 km. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Omgeving overzicht

Uw eigen stekje op camping Gorshoeve?

Vakantie, vakantie, vakantie wanneer u dat wil. Check onze vaste stekkies die te koop staan!

te koop